Over Edo

Edo Berger

foto Vincent Frijdal

Edo Berger is een grote, energieke verschijning op het podium. Naast zijn werk in Nederland is hij een van de meest actieve Nederlandse comedians op het internationale circuit en speelde van Edinburgh tot Tokio.
 
 
Vier jaar lang was hij samen met Jasper Smit en later Wouter Monden te horen in de ochtendshow op Q-Music. Hun muzikale nieuwsitem, de Q-musical, werd in 2016 genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon.
 
In 2012 stond hij in de halve finales van zowel het Leids Cabaret Festival als Cameretten.

Kijk hier voor recensies, interviews en video’s.

 

Verder:

Edo begon zijn podiumcarrière bij cabaretgroep Schering en Inslag, waarmee hij in de finales van het Groninger Studentencabaretfestival en het Leids Cabaretfestival stond. In 2008 won hij het Rabo Camuz Kleinkunstfestival en in 2010 het Griffioen Zuidplein Cabaretfestival. Eerder maakte hij deel uit van de tournee van Night of Comedy.

Edo werkte voor 3FM als redacteur en sidekick in de programma’s Buzz en Bring It On. Voor het NCRV internet-magazine Mambapoint.tv hield hij een videolog bij van de tijd die hij in 2008 doorbracht in een kindertehuis in Nepal. Ook filmde hij reportages voor andere hulporganisaties in Nepal.

In 2013, he created the documentary Dictator van de Comedy, on the comedian’s love for anecdotes about horrible comedy gigs.

He was active in theatre education for theatre group DEGASTEN, a multicultural youth theatre company in Amsterdam-West.

 

 

Persfotos:

Deze foto’s zijn vrij te gebruiken met naamsvermelding van de fotograaf.

4 Comments

 • Emily

  June 22, 2009 at 7:34 pm

  whaazaaaa…… prachtige site!!!

 • Joris

  February 7, 2010 at 7:16 pm

  Lekkere moves op die video hoor Edo’s….

 • Maaike

  April 11, 2010 at 5:09 pm

  Hoi Edo,

  Even een berichtje van organisatie Horizontoer. Tof dat je meegaat! Zag nog wel dat je onze naam niet helemaal goed hebt gezpeld :-), Horizontoer.

  Tot augustus!

 • JesseJam

  May 25, 2023 at 5:59 am

  работа в даркнете вакансии – кладмен работа, работа кладменом на гидре

Leave a reply

back to top