Over Edo

Edo Berger

foto Vincent Frijdal

Edo Berger is cabaretier en stand up comedian. Edo is gek op kinderen en eet alles. Hij was eerst van een oud vrouwtje die er maar één keer per week boodschappen mee deed. In 2012 stond hij in de halve finales van zowel het Leids Cabaret Festival als Cameretten.

Samen met Jasper Smit en Wouter Monden was Edo vier jaar lang wekelijks te horen in de ochtendshow op Q-Music. Hun muzikale nieuwsitem, de Q-Musical, werd genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon.

Edo begon zijn podiumcarrière bij cabaretgroep Schering en Inslag, waarmee hij in de finales van het Groninger Studentencabaretfestival en het Leids Cabaretfestival stond. In 2008 won hij het Rabo Camuz Kleinkunstfestival en in 2010 het Griffioen Zuidplein Cabaretfestival. Eerder maakte hij deel uit van de toernee van Night of Comedy.

Kijk hier voor recensies, interviews en filmpjes.

 

Verder:

Edo werkte voor 3FM als redacteur en sidekick in de programma’s Buzz en Bring It On. Voor het NCRV internet-magazine Mambapoint.tv hield hij een videolog bij van de tijd die hij in 2008 doorbracht in een kindertehuis in Nepal. Ook filmde hij reportages voor andere hulporganisaties in Nepal.

In 2013 maakte hij samen met Jeroen Pater de documentaire Dictator van de Comedy, over een legendarische comedy impresario.

Hij was een aantal jaar actief als educatief medewerker bij Theater DEGASTEN, een multicultureel jongerentheatergezelschap in Amsterdam-West.

 

 

Persfotos:

Deze foto’s zijn vrij te gebruiken met naamsvermelding van de fotograaf.